Linda's Canadian Adventure

Duurzaam bouwen

Posted by: Linda | January 27, 2007, 5:21 pm

Vorige week heb ik gesoliciteerd voor een vrijwilligerspositie. Ja, je hoort het goed, soms moet je soliciteren om vrijwilligerswerk te doen. Het was een telefonisch solicitatiegesprek met de standaard vragen en ik ben aangenomen! Ik ga onderzoek doen voor Lighthouse centre for sustainable building. Ik heb me nooit zo met duurzaam bouwen bezig gehouden, maar ik vind het leuk om een onderzoek te doen. En het zijn weer andere mensen, een andere sfeer, nu ik de kans heb om al deze verschillende dingen te doen benut ik dat graag.

sign_lighthouse

Afgelopen vrijdag was er een orientatietraining met een groep nieuwe vrijwilligers. Het blijkt dat ik niet de enige buitenlander ben, grappig is dat, je denkt dat je aardig uniek bent, maar dat is echt niet zo. Het centrum is op Granville Island gevestigd, maar dat is allang geen eiland meer, het is grondig aan het vasteland geasfalteerd. Maar het is nog steeds een leuke plek midden in de stad, aan het water. Heel veel creativiteit samengebundeld: galeries, theaters en een overdekte markt.

granvilleisland

Het is dus erg leuk om daar te vertoeven en nu ‘moet’ ik er iedere week naartoe.

4 Responses to “Duurzaam bouwen”

 1. Kler Says:

  Hoi Lin!! WOW, wat cool dat je bent aangenomen!! Duurzaam bouwen is hartstikke leuk & interessant, hihi! Ben heel benieuwd wat je precies gaat doen?? Dat ´eiland´ klinkt erg cool, leuk dat je daar nu wat vaker moet zijn!! Heel veel succes met alles!! Kus, Claire

 2. Claire-Tetje Says:

  Good job Lin 🙂 Duurzaam bouwen; hierin is absoluut milieuwinst te boeken! Wanneer ga je beginnen? En met hoeveel personen ga je samen dit onderzoek uitvoeren? Gaaf dat je je hierin verdiepen gaat.

  Wat stoer dat je op Granville Island werken gaat. Dat doe je goed, hihi.

  Knuf,
  Tet

 3. Rob Says:

  Prachtig dat je weer wat gevonden hebt waar je interresse naar uit gaat.
  Hopelijk ga je dit ook weer erg leuk vinden en ik hoor wel wat dat inhoudt en wat je daar gaat doen.
  In ieder geval leer je weer mensen kennen op een ander gebied, perfecto!!
  En dan ook nog op Granville Island is helemaal gaaf want daar is het altijd leuk en gezellig.
  Success met je nieuwe vrijwilligersbaan.
  Lieve groetjes, Rob

 4. Lisette Says:

  Hi Lin,
  Super gaaf om te lezen dat je weer zo’n interessant vrijwilligersproject gevonden hebt! Een nieuwe uitdaging, nieuwe mensen! Heel veel plezier en heel veel succes! En we willen natuurlijk alles horen over je nieuwe ‘baan’!

  Veel liefs, Liz

Leave a Reply