Linda's Canadian Adventure

Rondje WRA

Posted by: Linda | February 27, 2007, 8:29 pm

Twee keer per week werk ik bij de Wildlife Rescue Association, de wilde-dieren-opvang. Veel vogels als meeuwen, eenden, duiven, kraaien, ganzen en musjes, maar ook eekhoorns, wasbeertjes, stinkdieren, bevers, coyotes en heel soms vleermuizen.

Wildlife_Rescue_Association

De voornaamste taken van de vrijwillgers zijn: hokken schoonmaken (poep opvegen), eten klaarmaken (vis en hondevoer) en de was doen. Gelukkig laten ze je elke keer weer iets nieuws en anders doen zoals de dieren wegen, controleren, medicijnen geven, fysiotherapie (stramme vleugels), parasieten onderzoek (poep onder de microscoop) etc. Iedere keer zie je weer een nieuw dier, leer je weer iets nieuws en dat vind ik erg leuk. De mensen zijn ook heel relaxed, hebben humor en zijn altijd weer dankbaar dat je er bent.

Vorige week hadden we een speciale roofvogel: de amerikaanse zeearend. Waarschijnlijk is hij tegen elektriciteitskabels aangevlogen en vervolgens in een basin met afvalwater van de olieraffinaderij gevallen. Hij had wondjes en olie op z’n veren. De wonden werden verzorgd, de olie eraf gewassen en na een week was hij weer goed genoeg om te vertrekken. Hij is geringd zodat we de volgende keer weten wie hij is.

Wildlife_Rescue1  Wildlife_Rescue2
De arend ligt op z’n rug en afgedekt met z’n voetjes in de lucht, nou ja, voetjes. Enorme klauwen, echt indrukwekkend.

Ik heb nog veel meer foto’s genomen van de dierenopvang, niet van de dieren want ik wil ze niet stressen. Zo krijgen jullie een kleine indruk van de Wildlife Rescue Association.

Wildlife_Rescue3  Wildlife_Rescue4
De muurschildering en de balie bij binnenkomst, hier worden zieke en gewonde dieren afgegeven.

Wildlife_Rescue5  Wildlife_Rescue6
In de onderzoekskamer wordt de diagnose gesteld en de meeste vogels verblijven de eerste dagen in een afgedekt aquarium.

Wildlife_Rescue7  Wildlife_Rescue8
Vrijwilligers aan het werk: Hedy, Ian en Linda

Wildlife_Rescue9  Wildlife_Rescue10
De buitenverblijven. Voor de zangvogels een hoge ruimte, voor watervogels een eigen vijver in elk hok.

Wildlife_Rescue11  Wildlife_Rescue12
De informatiekiosk bij de ingang en de tuin waar heel veel vogels op af komen.

zaden  Wildlife_Rescue13
Alle verschillende zaden en de plattegrond waarop staat welk dier in welk hok zit.

Wildlife_Rescue14

3 Responses to “Rondje WRA”

 1. Lisette Says:

  He Lin,
  Wat leuk dat je zoveel foto’s hebt geplaatst van de dierenopvang! Ik vond het zo jammer dat ik toen ik op bezoek was, was ‘vergeten’ foto’s te maken (ik was ook bang de boel te verstoren). Het lijkt me inderdaad afwisselend en dankbaar werk en ik vond het een leuke plek, met allemaal enthousiaste vrijwilligers.
  Zo te zien is het mooi weer (is de regen even gestopt?)!
  Hoop dat ‘t goed met je gaat,
  veel liefs,
  Liz

 2. Linda Says:

  Hoi, we hebben zonneschijn tussen de regen door en zelf een beetje sneeuw deze week. De drinkbakjes van de dieren in de buitenverblijven waren allemaal bevroren ‘s morgens.
  Liefs,
  Lin

 3. Kler Says:

  Hee Lin, we willen nieuwe fotoos & verhalen!! We begrijpen natuurlijk best dat je het druk hebt enzo, maar je hebt toch ergens wel een kwartiertje om ons even op de hoogte te brengen van al je nieuwe avonturen & ervaringen?! Ik kijk er met veel plezier naar uit!!

  Heel veel succes met alles!! En hopelijk tot snel blogs!! x Claire

Leave a Reply