Linda's Canadian Adventure

Doe-het-zelf in Canada

Posted by: Linda | April 26, 2010, 1:27 pm

Mike en ik zijn begonnen met ons eerste doe-het-zelf project. We bouwen een klein schuurtje voor onze fietsen. We hebben geen fietsenstalling en geen schuurtje of berging, maar wel een klein voortuintje dus daar komt ons nieuwe schuurtje. We hebben een voorbeeld schuurtje uit een boek van de bibliotheek en we zijn aan de slag gegaan. Het is natuurlijk een enorm leerproces want we hebben allebei niet veel ervaring met klussen.

Het is iedereen misschien wel bekent dat in de Verenigde Staten alles gemeten wordt in feet en inches in plaats van meters. Canada volgt graag de gebruiken in Amerika, maar heeft ook heel veel Europese trekjes. Op school heeft Mike dus leren rekenen met centimeters en meters want officieel hanteert Canada dit systeem. Maar als iemand je vraagt hoe lang je bent wordt dat in feet en inches gedaan, ik blijk dus 5 foot, 10 inches lang te zijn.

Ook in de bouw hanteert men inches en daar beginnen de problemen. Een foot is 12 inches (een inch is ongeveer 2,5cm) en als je inches kleiner wil maken gaat dat in breuken: 1/2 inch, 1/4 inch, 1/8 inch.

Dit is dus ontzettend onhandig, belachelijk en idioot, maar het wordt nog beter. Een balk hout die heel veel wordt gebruikt is een ‘two-by-four’ wat dus 2 bij 4 inch betekent. Nu komt het addertje onder gras: in werkelijkheid meet deze balk 1 1/2 bij 3 1/2 inch. Ga hier dus maar mee rekenen, het is zoooooo onhandig en verwarrend. De hele tijd sta je met een rekenmachine in de hand en continu maken we dus ook fouten. Gelukkig is het maar een schuurtje voor de fietsen…


Natuurlijk kan een kiekje van Alex niet uitblijven. Het gaat erg goed met hem!


En met mij gaat het ook goed!

2 Responses to “Doe-het-zelf in Canada”

 1. Kler Says:

  Jeetje wat lastig al die verschillende maten… om gek van te worden!! Heel veel succes met het klussen!! En ik ben benieuwd naar het resultaat: plaats je een foto als de fietsenberging af is?

  En wat een leuke fotoos van Alex en van jou! Jullie zien er allebei goed uit!! Ik wou dat ik jullie allebei een knuffel kon geven!!

  Veel liefs,
  X Claire

 2. Rob Says:

  Ik zie dat Mike het wel red met zijn schuurtje.
  Veel succes Mike.
  En wat een prachtige foto van Alex, om op te vreten.
  Het gaat goed met hem dat zien we heel goed.

  Opa

Leave a Reply