Linda's Canadian Adventure

De dagelijkse routine

Posted by: Linda | June 2, 2010, 10:11 pm

Elke avond sta ik er weer versteld van dat Alex gewoon zonder problemen gaat slapen. Rond half 9 wordt hij onrustig en dat betekent dat hij wil gaan slapen. We trekken z’n slaapzak aan, lezen een verhaaltje en ik leg hem in bed. Hij lijkt klaarwakker, maar ik geeft hem een zoen, zeg welterusten en ga de kamer uit. Soms hoor ik een klein knerpje, maar vaak alleen een diepe zucht en daarna niets meer. Afgelopen nacht heeft hij van half 9 tot 7 uur ‘s morgens geslapen, na gegeten te hebben sliep hij weer door tot 10 uur. En ik slaap dus ook lekker uit, ik ben nog nooit zo uitgerust geweest! Ik klop dit natuurlijk af want het kan ieder moment veranderen.

Als we eenmaal zijn opgestaan is Alex net als ik een echt ochtendmens. Ik leg hem op z’n speelkleed met allerlei speeltjes en hij is uren zoet. Ik kan lekker ontbijten, koffie zetten en email checken. Na twee uur wordt hij weer moe en gaat hij een dutje doen. Dutjes doen gaat wat minder goed, hij wrijft in z’n ogen en gaapt, maar als hij in bed ligt zet hij het op een krijsen. Soms valt hij in slaap na 5 minuten, soms niet, soms slaapt hij 5 minuten, soms een uur. ‘s middags proberen we erop uit te gaan met de kinderwagen of in de draagzak op m’n buik. Hij kijkt nu heel geinteresseerd om zich heen en lijkt bomen erg mooi te vinden. Hij vind het winkelcentrum ook erg leuk, de felle lichten en verschillende kleuren in de winkels spreken hem wel aan. Af en toe spreek ik af met een ‘mommy & baby’ groep en meestal gaan we dan wandelen. Sommige kinderen houden dat maar een uur uit, maar Alex vind het allemaal best, als hij maar op tijd eten krijgt.

Het enige dat hij niet zo leuk vind is de auto. Babies moeten op de achterbank met het gezicht naar achteren gericht tot ze een jaar oud zijn, dus hij kan mij niet zien. Als we te vaak stilstaan voor een stoplicht wordt vanaf de achterbank geprotesteerd. Daar hebben we iets op gevonden: zingen! Hij vind het geweldig als ik voor hem zing en hij is dan ook meteen stil. Ik heb een paar Nederlandse liedjes op m’n repertoire en een aantal Engelse. Eens in de week gaan we naar een basisschool die een zinguurtje voor kinderen 0-3 jaar organiseert. Zo leer ik dus de Engelse versie van Vader Jacob en Kortjakje.

Tijdens het eten koken zit hij tegenwoordig in z’n Bimbo stoel, dat is speciaal voor babies die nog niet kunnen zitten. Tijdens het eten zit hij ook in de buurt van ons en hij vind het razend interessant wat mama allemaal in haar mond stopt. Hij stopt namelijk ook van alles in z’n mond, behalve voedsel. Hij krijgt nog steeds alleen borstvoeding, over een paar weken gaan we met vast voedsel beginnen. Hij gaat ook graag mee naar een restaurant en zit meestal op schoot, Mike en ik wisselen het af zodat we allebei kunnen eten. Ook dit vind hij allemaal prima en als het teveel wordt valt hij vanzelf in slaap.

Al met al: een geweldig kind! Ik begrijp dat ik bevooroordeeld ben, maar ik heb absoluut niet te klagen. Natuurlijk ben ik wel meer dan alleen een moeder dus ik moet af en toe eruit zonder de baby. Ik dans tegenwoordig Flamenco en dat is onwijs gaaf, heel moeilijk en anders dan ik gewend ben dus absoluut een uitdaging want ik kan het niet uitstaan dat ik weer een beginner ben! Ook ben ik begonnen met vrijwilligerswerk bij de Wildlife Rescue. Soms pik ik gewonde dieren op her en der in de regio en eens in de week werk ik 4 uur met de dieren. Ik vind het weer heerlijk om te doen en om m;n collega’s weer te zien en spreken.

Mike is een beetje afwezig op het moment want hij speelt basgitaar in de musical ‘Godspell’. Hij wilde altijd al een keer theater doen en nu kreeg hij de kans. Afgezien van het religieuze thema vind hij het erg leuk om te doen. Hij doet op dit moment 6 voorstellingen per week, 5 weken lang. Ik voel me een beetje een alleenstaande moeder! Gisterenavond ben ik gaan kijken, het is een bizarre musical, ze hebben het evangelie van Mattheus verwoven met een Amerikaanse tv show uit de jaren 70.

Ik heb trouwens zojuist m’n stem uitgebracht voor de tweede kamer verkiezingen! Heel ouderwets een vakje rood maken en opsturen naar de ambassade in Ottawa. In ieder geval een stem niet naar de PVV!

2 Responses to “De dagelijkse routine”

 1. Kler Says:

  Hi Lin!! Wat leuk om te lezen over jullie dagelijkse leventje!! Alexander klinkt inderdaad als een ideaal kind!! Waar zijn die te bestellen?? 😉

  Wat leuk ook om te lezen dat je weer beetje aan het werk bent bij de dierenopvang!! En dat je weer lekker aan het dansen bent!! Kan me voorstellen dat dat je enorm veel goed doet!!

  Sterkte met de afwezigheid van Mike, en heel veel liefs aan Alexander!! Dikke zoen, Claire

 2. Carola Says:

  Leuk al die foto’s… Als je straks hier in Nederland ben zullen er ook wel genoeg foto’s bij komen.
  Hij ziet er echt leuk en gezond uit.

  Tot snel

  Liefs Carola

Leave a Reply