Linda's Canadian Adventure

Alex is 6 maanden oud!

Posted by: Linda | June 27, 2010, 10:31 pm

6 maanden is het startschot voor vast voedsel. Waar mee te beginnen is vooral cultureel bepaalt en hier is dat vaak rijstpap (rice cereal). Het moet toch heel apart zijn om voor het eerst vast voedsel te proeven en doorslikken, jammer dat we ons dat niet meer kunnen herinneren. We hebben het de hele week geprobeerd, elke dag een paar hapjes, maar het ging er niet echt in. Alex trekt een raar gezicht en kauwt op de lepel, want dat is wel lekker.

Gisteren heeft hij voor het eerst wortel geprobeerd en dat ging veel beter, zie het volgende filmpje.

Volgens de boekjes kan je het beste een paar dagen hetzelfde geven. Als er problemen of allergieen zijn weet je dus waar het door komt. Kinderen moeten ook wennen aan elke nieuwe smaak. Over een paar dagen gaan we dus weer iets anders proberen. Ik wil graag z’n eten zelf maken en zo min mogelijk gebruik maken van potjes. Het is erg makkelijk, 1 wortel is genoeg voor 3 dagen! Ik kook toch ook verse groenten voor mezelf dus waarom niet voor Alex?

2 Responses to “Alex is 6 maanden oud!”

  1. Kler Says:

    Jummie wortels!!
    X Claire

  2. Gabry Says:

    Mmmmmmm, en zo mooi Oranje! heeeeeel stemmig!! 😉

Leave a Reply